Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7427
Назва: Соціально-психологічні засади збереження та розвитку реабілітаційного потенціалу особистості
Автори: Корнієнко, В.В.
Бібліографічний опис: Корнієнко В.В. Соціально-психологічні засади збереження та розвитку реабілітаційного потенціалу особистості : монографія / В.В. Корнієнко. – Київ : ПВТП «LAT&K», 2021. – 320 с.
Дата публікації: 2021
Видавництво: ПВТП «LAT&K»
Ключові слова: ресурси особистості
психологічне здоров’я особистості
адаптаційний процес особистості
відновлення особистості при депресивних розладах
психологічний реабілітаційний потенціал
реабілітаційний потенціал особистості
адаптаційні можливості
психологічні ресурси
гендерні особливості реабілітаційного потенціалу
вікові особливості реабілітаційного потенціалу
Короткий огляд (реферат): У монографії визначено концептуальні соціально-психологічні основи вивчення реабілітаційного потенціалу особистості на засадах системно-інтегрованого підходу. Виокремлено соціально-психологічні складові реабілітаційного потенціалу особистості та особливості їх функціонування і трансформації при зміні соціальних умов. Визначено нормативні показники реабілітаційного потенціалу особистості та встановлено параметри і показники реабілітаційного потенціалу при депресивних розладах за їх різновидами (невротичним, органічним, ендогенним). Виявлено та проведено диференціацію компонентів психологічного реабілітаційного дефіциту та визначено особливості емоційних і когнітивних дисфункцій у реабілітаційному потенціалі особистості при різних видах депресивних розладів, що відображають їх специфічність. Визначено соціально-психологічні параметри, показники, тригерні та пролонговані механізми порушення процесу адаптації у осіб з депресивним кластером розладів у їх реабілітаційному потенціалі. Зʼясовано соціально-психологічні особливості реабілітаційного потенціалу та специфіку психологічного реабілітаційного дефіциту у гендерному та віковому вимірах (у молоді та осіб зрілого віку). Розроблено та апробовано соціально-психологічну систему забезпечення ефективності процесу розвитку реабілітаційного потенціалу особистості з визначенням методологічних і змістовно-процесуальних засад впровадження диференційованої соціально-психологічної програми розвитку реабілітаційного потенціалу на діагностичному, психокорекційному та реконструкційному її етапах у напрямку адаптивного інжинірингу та моніторингу психологічного здоровʼя. Для фахівців з соціальної психології, організаційної, педагогічної психології, здобувачів вищої освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7427
ISBN: 978-617-7824-47-2
Розташовується у зібраннях:Корнієнко В.В.
Монографії
МОНОГРАФІЇ
НАУКОВІ СТАТТІ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Корнієнко монографія.pdf7,14 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.