Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/12135
Назва: Заходи відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння: закордонний досвід
Автори: Веселов, М.Ю.
Чвалюк, А.М.
Бібліографічний опис: Веселов М.Ю. Заходи відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння: закордонний досвід / М. Ю. Веселов, А. М. Чвалюк // Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення: матеріали Міжнарод наук.-практич. конф. (в авт. ред.), (м. Кривий Ріг, 17 листоп. 2023 року). – Кривий Ріг, 2023.– С. 16-20.
Дата публікації: 2023
Видавництво: ДонДУВС
Ключові слова: транспортний засіб
сп’яніння
безпека дорожнього руху
відповідальність
закордонний досвід
Короткий огляд (реферат): На прикладі розглянутого законодавства деяких європейських країн (Великої Британії та Німеччини), Австралії та частково США маємо нагоду побачити, що особа яка керувала ТЗ у стані сп’яніння може нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Санкції за подібні правопорушення передбачають не лише штрафи та позбавлення права керування ТЗ, а й позбавлення волі на певні строки (від 6 місяців до 5 років), залежно від кваліфікації та тяжкості вчиненого правопорушення. Крім того, серед можливих заходів законодавство деяких держав передбачає призначення примусового обладнання ТЗ правопорушника алкогольним блокувальним пристроєм або проходження обов’язкових відновлювальних чи реабілітаційних програм (так звана «терапевтична юриспруденція») тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/12135
Розташовується у зібраннях:НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті
Чвалюк А.М.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Veselov M.Y. Chvaliuk A.M. 102.pdf529,28 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.