Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/11014
Назва: Адміністративно-правове забезпечення примусового виконання судових рішень в Україні
Автори: Юнін, О.С.
Мороз, В.П.
Бібліографічний опис: Юнін О.С., Мороз В.П. Адміністративно-правове забезпечення примусового виконання судових рішень в Україні : навч. посіб. / О. С. Юнін, В. П. Мороз. – Дніпро : ДДУВС, 2023. – 148 с.
Дата публікації: 2023
Видавництво: ДДУВС
Ключові слова: примусове виконання судових рішень
система органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень
відповідальність органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень
адміністративно-правове забезпечення примусового виконання судових рішень
Короткий огляд (реферат): З урахуванням сучасних наукових досліджень та законодавства України розкривається система виконання судових рішень та рішень інших органів, що є стратегічним напрямом реформування системи Міністерства юстиції та судової системи, що визначає нове функціонування органів в правовому полі змішаної системи виконання судових рішень. Висвітлено організаційно-правові засади роботи підрозділів державної виконавчої служби та приватних виконавців. Акцентована увага на системі органів, та осіб які уповноважені до виконання судових рішень, та суб’єктів щодо яких застосовується адміністративна відповідальність та здійснюється примусове застосування санкцій. З’ясовано, що органи, уповноважені до примусового виконання судових рішень, застосовують законодавчі ініціативи щодо виконання судового рішення або ж реалізацію механізму притягнення до дисциплінарної, кримінальної та адміністративної відповідальності у разі ухилення від виконання рішення. Визначено механізм забезпечення виконання судових рішень, що є невід’ємною складовою реалізації конституційних прав громадян, коли є необхідність втручання держави та органів влади у процес реалізації прав громадян на справедливий суд та гарантії судочинства на виконання судового рішення. Для викладачів вищих навчальних закладів, науковців, аспірантів (ад’юнктів), курсантів і студентів, поліцейських, працівників інших органів виконавчої влади.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/11014
ISBN: 978-617-8035-20-4
Розташовується у зібраннях:Мороз (Кононець) В.П.
ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ
Підручники, навчальні посібники
Юнін О.С.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
макет_навчальний посібник В Мороз, О Юнін з тестами.pdf9,41 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.