Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/5400
Title: Особливості громадського контролю у сфері публічної служби в умовах її реформування в Україні
Other Titles: Peculiarities of civil control in the public service under conditions of its reform in Ukraine
Authors: Сидоренко, Н.С.
Sydorenko, N.
Citation: Сидоренко Н. С. Особливості громадського контролю у сфері публічної служби в умовах її реформування в Україні / Н.С.Сидоренко // Ефективність державного управління: зб. наук. пр. - Львів, 2016. – Вип. 4 (49). – С. 234 – 240.
Issue Date: 2016
Publisher: Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
Keywords: публічна служба
громадянське суспільство
держава
громадський контроль
Abstract: Розглянуто особливості громадського контролю у сфері публічної служби в умовах її реформування в Україні. Наведено сутнісні ознаки громадського контролю публічної служби. Зазначено, що відносно публічної служби механізм громадського контролю розвинений ще вкрай слабо. Інституціональний аспект громадського контролю складається в розумінні цього контролю як системи установ і агентів, які здійснюють контрольні функції в суспільстві. На думку автора, в межах розвитку публічної служби в Україні акцент має бути зміщений саме на інституційний аспект суспільного контролю. Саме держава повинна визначити основні форми, в яких має здійснюватися контроль громадянського суспільства в сфері публічної служби, що, втім, не повинно виключати будь-яких самостійних ініціатив з боку структур громадянського суспільства.
URI: http://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/5400
Appears in Collections:НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті
Сидоренко Н.С.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
25.pdf174,58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.