Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7341
Назва: Вальдорфська педагогіка як здоров’язберігаюча та оздоровча освітня система
Автори: Бородулькіна, Т.О.
Бібліографічний опис: Бородулькіна Т.О. Вальдорфська педагогіка як здоров’язберігаюча та оздоровча освітня система / Т.О.Бородулькіна // Вальдорфська педагогіка в контексті сучасних освітніх викликів: матеріали Міжн. наук.-практ. конф. (м. Київ, 21 жовтня 2014 р.). – Запоріжжя, 2015. – С. 71-79.
Дата публікації: 2015
Видавництво: НПУ імені М.П.Драгоманова
Ключові слова: вальдорфська педагогіка
здоров’язберігаюча освітня система
здоров’язберігаючі освітні технології
стан психічного здоров’я дітей
терапевтичний ефект вальдорфської педагогіки
психологічний супровід вальдорфських шкіл
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається поняття "здоров'язберігаючі освітні технології"; описуються основні характеристики, принципи та групи здоров'язберігаючих освітніх технологій. Вальдорфська педагогіка представлена ​​як цілісна освітня здоров'язберігаюча система, що базується на концепції салютогенезу. Ефективність вальдорфської педагогіки, її оздоровчий та терапевтичний характер підтверджуються науковими дослідженнями, проведеними у низці європейських країн та в Україні. Звертається увага на особистість вальдорфського вчителя як одного з головних факторів здорового розвитку дітей Висловлюється припущення, що організація психологічного супроводу дітей професійними психологами умовах вальдорфських навчальних закладів є зоною розвитку для вальдорфської педагогіки ХХІ ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7341
Розташовується у зібраннях:Бородулькина Т.А.
НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
статья вальдорф_Бородулькина.pdf269,04 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.