Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/10712
Назва: Щодо схвалення морської природоохоронної стратегії України
Автори: Бабін, Б.В.
Плотніков, О.В.
Чвалюк, А.М.
Бібліографічний опис: Бабін Б.В. Щодо схвалення морської природоохоронної стратегії України / Б.В. Бабін, О.В. Плотніков, А.М. Чвалюк // Захист прав людини в умовах європейської та євроатлантичної інтеграції: екологічні, економічні та соціальні аспекти: зб. матеріалів круглого столу (м. Маріуполь, 9 грудня 2020 р.). – Маріуполь: ДонДУУ, 2020. – С. 6-9.
Дата публікації: 2020
Видавництво: ДонДУУ
Ключові слова: Морська природоохоронна стратегія
виключна (морська) економічна зона
морське довкілля
Крим
Короткий огляд (реферат): Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів 26 листопада 2020 р. було оприлюднене проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Морської природоохоронної стратегії України» з метою отримання зауважень та пропозицій [1]. Як пояснюється вказаним органом влади, Морська природоохоронна стратегія України (далі – МПСУ) спрямована на визначення засад державної морської природоохоронної політики та розроблена на виконання зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом в частині імплементації Директиви 2008/56/ЄС [2] Європейського Парламенту та Ради від 17 червня 2008 р., що встановлює рамки діяльності Співтовариства у сфері політики з морського середовища та Директиви 2000/60/ЄС [3] Європейського Парламенту та Ради від 23 жовтня 2000 р., яка встановлює рамки для дій Співтовариства у сфері водної політики. Водночас аналіз запропонованого проєкту МПСУ свідчить про його системні недоліки, зокрема невідповідність обов’язковим для України міжнародним договорам у сферах екологічного та гуманітарного права та прав людини, про не відображення у проєкті МПСУ фактичної ситуації довкілля Азовського, Чорного морів та Керченської протоки (далі – АЧМКП), про істотні юридичні ризики які виникнуть через схвалення цього проєкту у запропонованій редакції.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/10712
Розташовується у зібраннях:Наукові статті
НАУКОВІ СТАТТІ
Чвалюк А.М.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf289,15 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.