Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/10272
Назва: Factors related to criminal offenses against sexual freedom and sexual integrity of a person in Ukraine (empirical research)
Інші назви: Фактори, пов'язані з кримінальними злочинами проти статевої свободи та статевої недоторканності особи в Україні (емпіричне дослідження)
Автори: Filipp, A.
Філіпп, А.
Бібліографічний опис: Filipp A. Factors related to criminal offenses against sexual freedom and sexual integrity of a person in Ukraine (empirical research) / A. Filipp // Scientific Bulletin of Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs : Scientific Journal. - 2021. - Special Issue № 1 (113). – Р. 165-171
Дата публікації: 2021
Видавництво: ДДУВС
Ключові слова: current state of crime
sexual freedom
sexual integrity
rape
sexual violence
culture of sexual relations
сучасний стан злочинності
статева свобода
статева недоторканість
зґвалтування
сексуальне насильство
культура сексуальних відносин
Короткий огляд (реферат): The article deals with the current state of crimes against sexual freedom and sexual integrity of a person in Ukraine. The perception of factors related to crimes against sexual freedom and sexual integrity of a person and some moments in social life, which are closely related to the sexual sphere of relationships by young people, is analyzed. The research is based on the results of the poll of youth aged 18 to 25 years.
Опис: Досліджено окремі фактори сприйняття молоддю, проблеми кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи в цілому, а також окремих моментів у суспільному житті, що тісно пов’язані зі статевою сферою взаємовідносин. Також проаналізовано вплив сучасних технологій (зокрема, Інтернету, соціальних мереж та ін.) на сприйняття молоддю статевої сфери в цілому, та взаємовідносин між людьми в даній сфері. Дослідження було проведене шляхом анонімного анкетування молоді у віці від 18 до 25 років, які ведуть активне соціальне життя (навчаються у ВНЗ, спілкуються з товаришами тощо). У дослідженні прийняли участь особи як жіночої, так і чоловічої статі (у співвідношенні 47,3% до 52,7% відповідно). В структурі дослідження було виділені окремі блоки інформації, які перетинаються між собою. Визначено основні напрямки та заходи, які сьогодні, виходячи з поглядів молоді (за результатами анкетування) мають критичне значення в сфері запобігання злочинності проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. А саме: формування цілісного та сучасного погляду на статеву освіту молоді, починаючи принаймні з 16 років (а з огляду на сексуальну активність підлітків – починаючи з 14 років), її впровадження в пристойній та доступній формі, яка відповідає нормам моралі; термінове вжиття заходів у сфері взаємодії правоохоронних органів та громадян, роз’яснення необхідності та ефективності звернення за захистом порушених прав; вжиття заходів стосовно контролю інформації, що розповсюджується у мережі Інтернет; запровадження безкоштовних короткострокових, безкоштовних курсів/тренінгів з метою віктимологічної профілактики статевих кримінальних правопорушень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/10272
Розташовується у зібраннях:Scientific Bulletin of Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs. - 2021. - Special Issue № 1 (113)
НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті
Філіпп А.В.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
31.pdf911,07 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.