Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/3887
Назва: Особливості судового розгляду окремих категорій адміністративних справ
Автори: Миронюк, Р.В.
Бібліографічний опис: Миронюк Р. В. Особливості судового розгляду окремих категорій адміністративних справ: навч. посібник / Р. В. Миронюк. - Дніпро: ДДУВС, 2019. - 352 с.
Дата публікації: 2019
Видавництво: ДДУВС
Ключові слова: адміністративний суд
компетенція суду
юрисдикція адміністративного суду
адміністративні справи
публічно-правові спори
адміністративне судочинство
спрощене провадження
оскарження рішень
суб’єкти владних повноважень
земельні спори
розпорядження публічним майном
податкові спори
реалізація права на мирні зібрання
Короткий огляд (реферат): Навчальний посібник підготовлено на основі вивчення проблематики адміністративно-процесуальної діяльності судів щодо розгляду окремих категорій адмініст-ративних справ, а також практики адміністративних судів з розгляду та вирішення найбільш поширеної категорії публічно-правових спорів. Його положення базуються на нормах Конституції України, законодавства Європейського Союзу, Кодексу адміністративного судочинства України, Пленумів та рішень Верховного Суду, Касаційного адміністративного суду та інших нормативних актів, які регулюють публічні відносини. В посібнику розкрито зміст Загальної та Особливої частини адміністративного процесуального права України як нової галузі правової системи держави. Зроблено спробу відходу від усталеного поняття адміністративного процесу як діяльності органів виконавчої влади щодо реалізації своїх контрольно-наглядових повноважень за окремо взятою сферою суспільних відносин, а сконце-нтровано увагу на новітньому розумінні адміністративного процесуального права, основне призначення якого – урегулювати суспільні відносини, які виникають з приводу процесуального забезпечення реалізації прав і свобод громадян засобом їх звернення до адміністративних судів, з метою відновлення їх конституційних прав, які були порушені дією, рішенням чи бездіяльністю суб’єктів владних повноважень в життєво важливих сферах функціонування суспільних відносин. Розраховано на курсантів, студентів юридичних вузів, аспірантів, викладачів, науковців, працівників судових і правоохоронних органів та органів владних повноважень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/3887
ISBN: 978-617-7665-71-6
Розташовується у зібраннях:Миронюк Р.В.
ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ
Підручники, навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Навчальний посібник_Миронюк Р.В..pdf2,86 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.