Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7032
Назва: Глобальні проблеми міжнародних відносин та світової політики: безпековий вимір
Автори: Алєксєєнко, І.В.
Курас, А.І.
Маргулов, А.Х.
Бібліографічний опис: Алєксєєнко І.В. Глобальні проблеми міжнародних відносин та світової політики: безпековий вимір : підручник / І.В. Алєксєєнко, А.І. Курас, А.Х. Маргулов.; ред. І.В. Алєксєєнко. – Дніпро : ДДУВС, 2021. – 164 с.
Дата публікації: 2021
Видавництво: ДДУВС
Ключові слова: політична комунікація держав
безпека
концепт «людської безпеки»
безпекова політика
геополітична стратегія
Європейська концепція безпеки
політичний діалог ЄС
безпековий міжнародний простір
політика безпеки
оборонно-технічне співробітництво
тероризм
запобігання тероризму
національна безпека держави
антитерористична програма
Короткий огляд (реферат): Підручник розроблено з урахуванням стану сучасного міжнародного політичного простору, з акцентом на безпекових проблемах глобалізованого міжнародного середовища, на основі оригінальних наукових розробок авторів, а також теоретичного досвіду вітчизняних та закордонних безпекових студій. На основі сучасних концепцій і теорій міжнародних відносин та світової політики в підручнику розкрито особливості й тенденції розвитку сучасного світового міжнародного політичного процесу в контексті викликів і загроз глобалізації, проаналізовано сутність і функції міжнародних організацій, особливості зовнішньополітичної діяльності України та досліджено інтеграційні міжнародні процеси, еволюцію відносин між Україною, ЄС і НАТО. Розглянуто основні тригери загроз національній безпеці держав міжнародного середовища, проаналізовано реконцептуалізацію безпекової політики держав міжнародної політичної системи. Актуалізовано феномен людської безпеки та механізми її реалізації на міжнародному рівні крізь призму політики європейської та євроатлантичної безпеки. Для слухачів (студентів і курсантів), викладачів, аспірантів, державних службовців – усіх, кого цікавлять безпекові аспекти міжнародних політико- правових процесів доби глобалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/7032
ISBN: 978-617-8032-30-2
Розташовується у зібраннях:Алєксєєнко І.В.
Маргулов А.Х.
Підручники, навчальні посібники
ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
макет_Алєксєєнко_підручник_безпека.pdf2,63 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.