Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/2332
Назва: Current state and main trends of intentional murders in Ukraine
Інші назви: Сучасний стан та основні тенденції умисних вбивств в Україні
Автори: Kyselyov, I.
Filipp, A.
Кисельов, І.О.
Філіпп, А.В.
Бібліографічний опис: Kyselyov I., Filipp A. Current state and main trends of intentional murders in Ukraine / I.Kyselyov , A.Filipp // Scientific Bulletin of the Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs. – 2018. – Special Issue № 2 (92). – P. 160-164
Дата публікації: 2018
Видавництво: ДДУВС
Ключові слова: crimes against life and health
the dynamics of crimes
intentional murder
qualifying features
злочини проти життя та здоров’я
динаміка злочинів
умисне вбивство
кваліфікуючі ознаки
Короткий огляд (реферат): The article deals with the current state of intentional murders and intentional murders with qualifying features in Ukraine. The dynamics of these crimes over the past 5 years has been analyzed, their main tendencies are determined. The research is based on generalized statistics data for 2013-2017 years.
В статті досліджується сучасний стан умисних вбивств та умисних вбивств з кваліфікуючими ознаками в Україні. Проаналізовано динаміку цих злочинів за останні 5 років, визначено їх основні тенденції. Дослідження базується на узагальнених статистичних даних за 2013-2017 років. У підсумку авторами запропоновано зосередитися на найбільш важливих тенденціях навмисного вбивства в Україні за останні п'ять років (з 2013 до 2017 року): а) загальна кількість навмисних вбивств, що щорічно реєструється в Україні, поступово зменшується (говорячи про абсолютні рівні); б) частка навмисних вбивств у складі злочинів, спрямованих проти життя та здоров'я, значно зросла (станом на 2013 рік - 8,1%, а на 2017 рік - 13,3%), майже в 1,5 раза; в) деякі види навмисних вбивств показують тенденції до збільшення. Зокрема, навмисними вбивствами є: 1) небезпечні для життя багатьох людей; 2) з хуліганських мотивів; 3) на замовлення; 4) вчинено групою осіб за попередньою змовою; 5) вчинено особою, яка раніше вчинила умисне вбивство; г) певні види умисних вбивств показують тенденції до скорочення. Зокрема, це навмисні вбивства: 1) двох чи більше осіб; 2) з надзвичайною жорстокістю; 3) з корисливих мотивів; 4) вчинені з метою приховування чи полегшення іншого злочину; 5) у поєднанні з зґвалтуванням або жорстоким задоволенням сексуального бажання неприродним способом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.dduvs.in.ua/handle/123456789/2332
Розташовується у зібраннях:Scientific Bulletin of the Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs. – 2018. – Special Issue № 2 (92)
Кисельов І.О.
Наукові статті
НАУКОВІ СТАТТІ
Філіпп А.В.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
35.pdf1,63 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.